Wil jij Nederlands leren aan anderstalige (jong)volwassenen? Of doe je dit al en wil je hier je bekwaamheid in aantonen? Deze landelijk erkende opleiding biedt je alle kennis en kunde om dit vak goed uit te kunnen oefenen.
Gedurende de opleiding krijg je vakinhoudelijke en didactische tools in handen om Nederlands te leren aan (jong)volwassenen, van wie de moedertaal niet Nederlands is. Door het volgen van deze opleiding ben jij in staat om: • effectief de Nederlandse taal te leren aan anderen;• knelpunten in progressie te ontdekken en hierop in te spelen;• studenten te stimuleren om actief deel te nemen aan jouw lessen.
De opleiding wordt aangeboden op nog nader te bepalen locatie in Eindhoven. De eerstvolgende startdatum is in december 2024. De opleiding duurt anderhalf jaar.
Inschrijven
Dit levert de opleiding jou op
- Je hebt alle basiskennis in huis over de belangrijkste theoretische kaders van het vakgebied;
- Je kent de vakdidactische vaardigheden die horen bij NT2-onderwijs aan (jong)volwassenen;
- Je leert de Nederlandse taal effectief te leren aan anderen;
- Je ontdekt de knelpunten in progressie in taalontwikkeling en leert hierop in te spelen;
- Je weet hoe je leerlingen stimuleert actief deel te nemen aan je lessen;
- Je hebt kennisgemaakt met bekende NT2-lessen en toetsmateriaal;
- Je bent gecertificeerd docent NT2 erkend door de Beroepsvereniging voor docenten NT2 (BVNT2);
- Je bent bevoegd voor inburgeringstrajecten.
Opzet opleiding
In totaal zijn er 18 groepsbijeenkomsten van een dagdeel (3 uur), die om de drie weken plaatsvinden gedurende anderhalf jaar. Je bereidt je voor op de bijeenkomsten door het lezen van literatuur, door het bekijken van kennisclips met theorie over de meeste onderwerpen en door het maken van opdrachten. In de tussenliggende weken werk je aan praktijkopdrachten en bespreek je casuïstiek in feedbackteams en geef je elkaar feedback op lessen. Na elke bijeenkomst houd je een logboek bij waarin je reflecteert op de opbrengsten van de input en op je eigen ontwikkeling en voer je opdrachten uit in je lespraktijk. Deelnemers worden gedurende de opleiding begeleid door NT2-experts van FLOT. De docenten zijn om en om bij de bijeenkomsten aanwezig. Er worden ook gastdocenten ingezet.
Bekijk de studiegids van Docent NT2 hier.
De totale studielast bedraagt ongeveer 640 uur. Dat is gemiddeld anderhalve dag per week, gedurende anderhalf jaar.
Deelname aan de post-ho kost in totaal €3.788,-. De praktijkcoaching (door een gecertificeerd docent NT2) en veldexpedities in de Brainport regio worden hiervoor verzorgd (verplicht onderdeel in de opleiding) en de literatuur kosten zijn in de opleidingskosten opgenomen. Ongeveer 60 procent van de opleidingskosten kan worden bekostigd uit de programmalijn ITA, voor een beperkt aantal opleidingsplekken. Dit betekent dat de NT2-docentopleiding dan aangeboden kan worden voor € 1.516,-.
Het eerstvolgende startmoment is 9 december 2024. Klik hier voor een pdf met meer informatie over de invulling van de bijeenkomsten.
Voor de ervaren NT2-docent is er ook een assessmenttraject. Deze is beschikbaar met de kostenreductie vanuit de programmalijn ITA. Meer info vind je hier.
Enthousiast geworden? Klik hier om je in te schrijven!
Inschrijven voor de opleidingen kan tot 1 oktober 2024.
inclusiveteachingacademy.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD